ঘৰৰ বয়োজ্যেষ্ঠসকলে কয় যে ফল-মূল খোৱাৰ লগে লগে পানী খাব নালাগে, কিন্তু কেতিয়াবা বহুতে ফল-মূল খোৱাৰ পিছত পানী খায়। কিছুমান ফল খোৱাৰ পিছত পানী খালে আচলতে গৰমত বেকফাইৰ হ’ব পাৰে।

ফল খোৱাৰ লগে লগে আপুনি পানী খাব নালাগে, ইয়াৰ আঁৰৰ যুক্তি কি জানি লওঁক।

অধিক পানী থকা ফল-মূল খোৱাৰ পিছত লগে লগে পানী খাব নালাগে। উদাহৰণস্বৰূপে, তৰমুজ, তৰমুজ, পিয়াঁজ, কমলা, আনাৰস, নেমু বা ষ্ট্ৰবেৰী আদি ফল খাই কেতিয়াও পানী খাব নালাগে, বিশেষজ্ঞসকলে কয়।

ইয়াৰ কাৰণ হৈছে পানীযুক্ত বীজ থকা এই ফলবোৰ। তদুপৰি দেহত পানীৰ অভাৱ ঘটে। ফলত সেই সময়ত শৰীৰত বেছি পানীৰ প্ৰয়োজন নহয়। কিন্তু ফল খোৱাৰ পিছতো যদি পিয়াহ লাগে তেন্তে কমেও ৩০ মিনিটৰ পিছত পানী খাব পাৰে। যদিও চিকিৎসক আৰু ডায়েটিচিয়ানে ফল-মূল আৰু পানীৰ মাজত ৪০-৫০ মিনিটৰ ব্যৱধান ৰাখিবলৈ পৰামৰ্শ দিয়ে।

এতিয়া জানি লওক ফল-মূল খোৱা আৰু পানী খোৱাৰ ফলত শৰীৰৰ কি ক্ষতি হয় - ফল-মূল খোৱাৰ পিছত পানী খালে পাচনতন্ত্ৰৰ সমস্যা হব পাৰে। কাৰণ পানী থকা খাদ্যৰ সৈতে পানী খালে পি এইচ লেভেল কমি যায়। ফলত ই হজম কাৰ্য্যত বাধাৰ সৃষ্টি কৰে।

যদি আপুনি সঠিক নিয়ম অনুসৰি পিঁয়াজ বা তৰমুজ খায় তেন্তে ই হজম কাৰ্য্যত সহায় কৰে। ফলত ই কোষ্ঠকাঠিন্যৰ সমস্যা দূৰ কৰে। এই ফলবোৰৰ লগত পানী খালে এই প্ৰক্ৰিয়াটো অতি সক্ৰিয় হৈ ডায়েৰিয়া হ’ব পাৰে।

ফল-মূল খোৱাৰ লগে লগে পানী খালে বদহজম হোৱাৰ ফলত পেট ফুলিব পাৰে। কাৰণ ফল-মূল খোৱাৰ পিছত পানী খোৱাৰ ফলত পেটত কাৰ্বন ডাই অক্সাইড উৎপন্ন হ’বলৈ ধৰে। ফলত গেছ আৰু পেট ফুলা হ’ব পাৰে।

Do Not Take These Foods with Medicines